
Ibland får man oväntat besök och då är det alltid kul att kunna bjuda på något gott. Kakor är bra då, för de håller länge. Men ännu roligare är det att slänga ihop en cheesecake. Den här tar några minuter att göra (däremot blir den lite bättre om den får stå till sig i frysen någon timme) och består av 5 ingredienser
- 200 gram eller cirka 30 stycken Digistivekex (eller pepparkakor om man har det hemma. Fast godast blir det om man blandar båda.)
- 200 gram Smör
Kexen mixas och blandas med smält smör och smetas ut i en form, gärna med avtagbar botten.
- 1 burk Kesella (jag brukar ta naturell så att det inte blir för sött)
- 250 gram vit choklad
Chokladen får smälta över ett vattenbad. Sen blandas kesellan och chokladen ihop till en härlig vit massa. Smeta på massan på kakblandningen och på med blåbär, hallon, jordgubbar. Vad man har hemma eller tycker om. Vips så har man en vacker och fantastiskt god cheesecake att bjuda på.
Cheesecake kan kännas lite somrigt men pepparkakorna får kakan att kännas ljuvligt julig och små justeringar gör att den fungerar året runt. Den går även utmärkt att frysa. Fryser man den i styckbitar kan man enkelt ta fram en bit när helst man är sugen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar